Zeeuwse Meester in je Werk week 2020

Zes weken van tevoren besloot de organisatie van de Meester In Je Werk week, de workshopweek over loopbaan en werk voor Zeeuwse ambtenaren, online te houden.

Waar vorig jaar 52 workshops in vier dagen tijd door heel Zeeland gegeven werden, konden er dit jaar vanwege de coronacrisis 30 workshops gegeven worden. Dat gebeurde online en werd verspreid over vijf dagen. Dit jaar waren er zo’n 500 aanmeldingen voor workshops tegenover ruim 1100 vorig jaar. Sommige workshops waren niet geschikt om online te geven maar de organisatie heeft alles in het werk gesteld om het programma aan te vullen met inspirerende workshops. Omdat een online workshop met grote groepen lastig kan zijn bij veel interactie, was er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers voor de meeste workshops.

Desalniettemin bleek uit de evaluatie die vorige week binnenkwam dat het merendeel van de bezoekers meer dan tevreden was over deze week en de gevolgde workshops. Het volgen van workshops via internet werd door een groot deel van de mensen gewaardeerd, want de workshops waren makkelijker in te passen in de drukke agenda’s, men hoefde immers niet te reizen.

Lize de Jonge heeft deze week mede georganiseerd en was de week zelf het aanspreekpunt. Dat heeft ze geweten! “Toen ik die maandag inlogde had ik al 75 mailtjes met vragen, afmeldingen of andere verzoeken”, zegt Lize.  Verder vult ze aan dat ze heel de week een online-aanspreekpunt was voor vragen en opmerkingen rondom de workshops. “Normaal ben ik een van de gastvrouwen die de bezoekers verwijst naar de juiste ruimte, maar nu was ik online het enige aanspreekpunt. Dat gaf af en toe wel stress, maar was ook erg leuk om te doen“, zegt Lize.

Het meest tevreden is de organisatie over het aanbod vertelt Lize. “We hebben veel workshops in het programma aan kunnen bieden die een link hadden met deze tijd. Zoals omgaan met verandering, reduceren van stress en effectief thuiswerken.”

Lize vult aan: “Voor sommige trainingen is de online aanpak zeker een toevoeging. Mogelijk organiseren we volgend jaar ook weer workshops online, maar hopelijk zijn de workshops die niet online te geven zijn dan ook weer mogelijk.”